Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 2

Zgjidhja e ushtrimit 2 të mësimit 12.1A në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Tre të pestat e vëllimit të një koktejli frutash është lëng portokalli. Gjeni sa lëng portokalli ka në vëllimet e koktejleve të mëposhtme. Tregoni si vepruat.

  1. 150 cm3
  2. 380 cm3
  3. 2 m3
  4. 280 cm3