Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 4

Zgjidhja e ushtrimit 4 të mësimit 12.1A në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Ç'pjesë e:

 1. 15 është 5?
 2. 20 është 10?
 3. 10 cm është 3 cm?
 4. 12 kg është 3 kg?
 5. 30 eurove janë 12 euro?
 6. 8 eurove janë 16 euro?
 7. 200 është 25?
 8. 6,4 është 0,4?
 9. 1,44 kg janë 12 gramë?
 10. 1,2 m janë 30 cm?

Shkruajini përfundimet si:

 1. thyesa të pathjeshtueshme;
 2. përqindje me një shifër pas presjes dhjetore.