Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 11

Zgjidhja e ushtrimit 11 të mësimit 2.1A në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Paraqitni më thjesht shprehjet e mëposhtme.

 1. 3×a×b3 \times a \times b
 2. b×3×ab \times 3 \times a
 3. a×b×3a \times b \times 3
 4. b×3×2b \times 3 \times 2
 5. 10×a×210 \times a \times 2
 6. p×4×qp \times 4 \times q
 7. 3×p×2\sqrt{3} \times p \times 2
 8. a×4×aa \times 4 \times a
 9. a×b×aa \times b \times a
 10. a×b×a×ba \times b \times a \times b
 11. 2×b×a×b2 \times b \times a \times b
 12. a×3×a×2×ba \times 3 \times a \times \sqrt{2} \times b