Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 14

Zgjidhja e ushtrimit 14 të mësimit 2.1A në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Gjeni vlerën e shprehjeve të mëposhtme për y=12y = 12.

  1. 2y2y
  2. 20+y20 + y
  3. y2y^2
  4. 3y23y^2
  5. y3\dfrac{y}{3}
  6. 24y\dfrac{24}{y}