Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 17

Zgjidhja e ushtrimit 17 të mësimit 2.1A në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Paraqitni më thjesht shprehjet në tabelën e mëposhtme dhe, në secilin rresht, gjeni shprehjen që është e ndryshme nga dy të tjerat.

3p+2q+p+5q6p+3q2p+4q5p3qp+5q2m×3n2×n×m×56mn24cd12c2d2d22d2d2n83m+2nm2m3n26n\def\arraystretch{1.5} \begin{array}{c:c:c} 3p + 2q + p + 5q & 6p + 3q - 2p + 4q & 5p - 3q - p + 5q \\ \hline 2m \times 3n & 2 \times n \times m \times 5 & 6mn \\ \hline \frac{24cd}{12c} & \frac{2d^2}{d^2} & \frac{2d^2}{d} \\ \hline 2n - 8 & 3m + 2n - m - 2m & 3n - 2 - 6 - n \end{array}