Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 5

Zgjidhja e ushtrimit 5 të mësimit 2.1A në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Reduktoni shprehjet e mëposhtme.

  1. d+5d2dd + 5d - 2d
  2. 4q2q+q4q - 2q + q
  3. 4a2aa+6a4a - 2a - a + 6a
  4. y3yy+7yy - 3y - y + 7y
  5. 4t+tt3t4t + t - t - 3t
  6. e2e3e+4ee - 2e - 3e + 4e
  7. 5k+42k5k + 4 - 2k
  8. 8y52y+118y - 5 - 2y + 11
  9. 8p412p+118p - 4 - 12p + 11
  10. 8b+4d12+4bd8b + 4d - 12 + 4bd