Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 8

Zgjidhja e ushtrimit 8 të mësimit 2.1A në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Reduktoni shprehjet e mëposhtme.

  1. d2+d2d^2 + d^2
  2. b2+3b2b^2 + 3b^2
  3. 4a3+5a34a^3 + 5a^3
  4. 2y2+4y+y22y^2 + 4y + y^2
  5. 4t3+5t36t34t^3 + 5t^3 - 6t^3
  6. 6m24m2+5m6m^2 - 4m^2 + 5m
  7. 5k3+42k35k^3 + 4 - 2k^3
  8. 8y252y+118y^2 - 5 - 2y + 11