Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 1

Zgjidhja e ushtrimit 1 të mësimit 2.1Z në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

  1. Shkruani një shprehje në trajtë të thjeshtuar për perimetrin e drejtkëndëshit në figurë; për syprinën e drejtkëndëshit në figurë. 
  2. Gjeni gjatësinë dhe gjerësinë e drejtkëndëshit me perimetër 6x+4y6x + 4y dhe syprinë 6xy6xy?