Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 4

Zgjidhja e ushtrimit 4 të mësimit 2.1Z në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Fatura për një numër celulari me kontratë, llogaritet sipas formulës së mëposhtme.

Kosto në lekë = 20 ×\times numri i mesazheve të dërguara + 30 ×\times numri i minutave të kohës së bisedave

Duke përdorur formulën e dhënë, gjeni vlerën e faturuar për:

  1. 40 mesazhe të dërguara dhe 20 minuta kohë bisede
  2. 5 mesazhe të dërguara dhe 70 minuta kohë bisede
  3. 32 mesazhe të dërguara dhe 15 minuta kohë bisede
  4. koston në lekë për një telefonatë që zgjat një minutë