Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 12

Zgjidhja e ushtrimit 12 të mësimit 2.2A në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Paraqitni më thjesht shprehjet duke e dhënë përgjigjen tuaj në trajtë fuqie.

 1. (a3)2(a^3)^2
 2. (y2)6(y^2)^6
 3. (k3)5(k^3)^5
 4. (p7)8(p^7)^8
 5. (a2)4(a^2)^4
 6. (q4)2(q^4)^2
 7. (4a3)2(4a^3)^2
 8. (3y2)6(3y^2)^6
 9. (2k3)5(2k^3)^5
 10. (2p7)4(\sqrt{2}p^7)^4
 11. (3a3)3(\sqrt{3}a^3)^3
 12. (5a4)5(\sqrt{5}a^4)^5