Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 13

Zgjidhja e ushtrimit 13 të mësimit 2.2A në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Paraqitni më thjesht shprehjet e mëposhtme.

  1. (a4)2(a^{-4})^2
  2. (b3)2(b^{-3})^{-2}
  3. (3c3)3(3c^{-3})^{3}
  4. 10d3×6d410d^3 \times 6d^{-4}
  5. 9e3:3e39e^3 : 3e^{-3}
  6. (3f3×2f7)2:18f(3f^3 \times 2f^{-7})^2 : 18f
  7. ((g4)2)5((g^4)^2)^5
  8. 18(h4)4:(3h8)218(h^{-4})^4 : (3h^{-8})^2