Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 15

Zgjidhja e ushtrimit 15 të mësimit 2.2A në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Paraqitni më thjesht shprehjet e mëposhtme.

  1. (8x2×2x124x3)3(\dfrac{8x^2 \times \sqrt{2x^{\frac{1}{2}}}}{4x^3})^3
  2. (y2×2y432y23)45(\dfrac{y^{-2} \times 2y^4}{32y^{\frac{2}{3}}})^{\frac{4}{5}}