Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 16

Zgjidhja e ushtrimit 16 të mësimit 2.2A në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Zgjidhni ekuacionet e mëposhtme.

  1. x4=625x^4 = 625
  2. 4x=644^x = 64
  3. 2x=0,252^x = 0,25
  4. 3x=193^x = \dfrac{1}{9}

Video