Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 4

Zgjidhja e ushtrimit 4 të mësimit 2.2A në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Thjeshtoni shprehjet duke përdorur vetitë e fuqive. Përdorni makinën llogaritëse për të kontrolluar përgjigjet tuaja.

 1. 32×343^2 \times 3^4
 2. 22×272^2 \times 2^7
 3. 52×555^2 \times 5^5
 4. 65×626^5 \times 6^2
 5. 74×757^4 \times 7^5
 6. 113×11711^3 \times 11^7
 7. 57:535^7 : 5^3
 8. 310:343^{10} : 3^4
 9. 89:848^9 : 8^4
 10. 214:272^{14} : 2^7
 11. 64:686^4 : 6^8
 12. 43:274^3 : 2^7