Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 7

Zgjidhja e ushtrimit 7 të mësimit 2.2A në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Thjeshtoni shprehjet duke përdorur vetitë e fuqive.

  1. a2×a4a^2 \times a^4
  2. y2×y8y^2 \times y^8
  3. b6×b2b^6 \times b^{-2}
  4. p3×p4p^{-3} \times p^{-4}
  5. h4×h8h^4 \times h^8
  6. s3×t9s^3 \times t^9
  7. x6×y3×x9×y2x^6 \times y^3 \times x^9 \times y^2
  8. x7×y2×x2:y3x^7 \times y^2 \times x^{-2} : y^3
  9. p4×q8p0×q\dfrac{p^4 \times q^8}{p^0 \times q}
  10. p3×q7×r4:q2r3×p×q3\dfrac{p^3 \times q^7 \times r^4 : q^2}{r^3 \times p \times q^3}