Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 9

Zgjidhja e ushtrimit 9 të mësimit 2.2A në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Paraqitni më thjesht shprehjet duke përdorur vetitë e fuqive.

  1. 3x5×x23x^5 \times x^2
  2. 5y2×y55y^2 \times y^5
  3. 4b2×3b64b^2 \times 3b^6
  4. 2p4×2p7\sqrt{2}p^4 \times \sqrt{2}p^7
  5. 5h5×6h65h^5 \times 6h^6
  6. 4s3×3t44s^3 \times \sqrt{3}t^4