Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 11

Zgjidhja e ushtrimit 11 të mësimit 2.2Z në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Duke përdorur vetitë e veprimeve me fuqitë në shprehjet:

  1. x:xx:x
  2. 1:x1:x
  3. x12×x12x^{\frac{1}{2}} \times x^{\frac{1}{2}}

justifikoni interpretimin e:

  1. x0x^0
  2. x1x^{-1}
  3. x12x^{\frac{1}{2}}