Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 12

Zgjidhja e ushtrimit 12 të mësimit 2.2Z në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Duke përdorur vetitë e veprimeve me fuqitë, kemi:

x23=(x2)13=x23=(x13)2=(x3)2\begin{aligned} x^{\frac{2}{3}}&= (x^2)^{\frac{1}{3}} = \sqrt[3]{x^2} \\ &=(x^{\frac{1}{3}})^2 = (\sqrt[3]{x})^2 \end{aligned}

Përdoreni këtë përfundim për të paraqitur më thjesht shprehjet:

  1. 8238^{\frac{2}{3}}
  2. 642364^{\frac{2}{3}}
  3. (27x6)23(27x^6)^{\frac{2}{3}}
  4. (16x8)34(16x^8)^{\frac{3}{4}}