Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 2

Zgjidhja e ushtrimit 2 të mësimit 2.2Z në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Gjeni perimetrin e drejtkëndëshit kur jepen:

  1. syprina =64p6q8= 64p^6q^8, gjerësia =4p3q4= 4p^3q^4
  2. syprina =5s4t2= 5s^4t^{-2}, gjerësia =10s2t1= 10s^2t^{-1}
  3. syprina =12uv4= 12uv^4, gjerësia =3u2v2= 3u^2v^2