Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 1

Zgjidhja e ushtrimit 1 të mësimit 2.3A në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Zbërtheni kllapat në shprehjet e mëposhtme.

  1. 4(y+2)4(y+2)
  2. 6(b+7)6(b+7)
  3. 7(3+y)7(3+y)
  4. 12(3d+5)12(3d+5)
  5. 3(8+5t)3(8+5t)
  6. 12(x+10)\dfrac{1}{2}(x+10)