Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 11

Zgjidhja e ushtrimit 11 të mësimit 2.3A në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Faktorizoni plotësisht shprehjet e mëposhtme.

  1. 6b+24bc6b+24bc
  2. 6x+54xy6x+54xy
  3. 16ab40b16ab-40b
  4. 15q45p15q-45p
  5. p2+8pp^2+8p
  6. y+6y2y+6y^2
  7. u+4u3u+4u^3
  8. ab4ab2ab-4ab^2
  9. 6b2+24bc6b^2+24bc
  10. 12x2yz+36xy2z12x^2yz+36xy^2z
  11. 15mn5m+10m315mn - 5m + 10m^3
  12. Bruna+BeniBruna + Beni
  13. Keli+KlitiKeli+Kliti

Zgjidhja

Shkarko aplikacionin për të parë zgjidhjen.