Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 13

Zgjidhja e ushtrimit 13 të mësimit 2.3A në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Faktorizoni shprehjet e mëposhtme.

  1. (p+1)2+2(p+1)(p+1)^2+2(p+1)
  2. (2q+3)3+(2q+3)2(2q+3)^3+(2q+3)^2
  3. 4(4r+2)2+8(4r+2)4(4r+2)^2+8(4r+2)
  4. 27s2t(u+v)4+18s3(u+v)327s^2t(u+v)^4+18s^3(u+v)^3