Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 7

Zgjidhja e ushtrimit 7 të mësimit 2.3A në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Zbërtheni kllapat në shprehjet e mëposhtme.

  1. y(y22)y(y^2 - 2)
  2. b2(b6)b^2(b-6)
  3. 3y(y+3)3y(y+3)
  4. 2d(d5)2d(d-5)
  5. 7t(t8)7t(t-8)
  6. 9x(7x)9x(7-x)
  7. ab(a+5b)ab(a+5b)
  8. 5t4(2s+3t)\dfrac{5t}{4}(2s+3t)