Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 8

Zgjidhja e ushtrimit 8 të mësimit 2.3A në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Zbërtheni kllapat dhe reduktoni shprehjet e mëposhtme.

  1. 4(x+3)+5(x+6)4(x+3)+5(x+6)
  2. 8(y+3)+5(y3)8(y+3)+5(y-3)
  3. 5(t2)+8(t+2)5(t-2)+8(t+2)
  4. 9(p3)+4(p4)9(p-3)+4(p-4)
  5. 6b(b1)7b(b2)6b(b-1)-7b(b-2)
  6. 2m2(m3)7m2(4m)2m^2(m-3)-7m^2(4-m)
  7. 12(3x4)+2x(3x7)5(x215)12(3x-4)+2x(3x-7)-5(x^2-15)
  8. 5r(t2s)2s(3t5r)+t(6s5r)5r(t-2s)-2s(3t-5r)+t(6s-5r)
  9. r(s+t)+s(t+r)+t(r+s)r(s+t)+s(t+r)+t(r+s)
  10. r(st)+s(tr)+t(rs)r(s-t)+s(t-r)+t(r-s)