Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 1

Zgjidhja e ushtrimit 1 të mësimit 2.3Z në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Tre nxënës i kanë kryer faktorizimet gabim. Tregoni ku kanë gabuar ata.

Klara5x+10xy=5x(0+2y)Beni6pq+3p=3(2pq+1)Monika21p+14pq=7p(14+7q)\def\arraystretch{1.5} \begin{array}{c:c} Klara & 5x+10xy=5x(0 + 2y) \\ \hline Beni & 6pq+3p=3(2pq+1) \\ \hline Monika & 21p+14pq=7p(14+7q) \end{array}