Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 10

Zgjidhja e ushtrimit 10 të mësimit 2.3Z në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

  1. Zbërtheni kllapat në shprehjen: z(x+y)z(x+y).
  2. Në përgjigjen e gjetur, zëvëndësoni z=x+yz=x+y. Zbërtheni kllapat dhe thjeshtoni shprehjen e përftuar.
  3. Zbërtheni: (x+y)2(x+y)^2.
  4. Zbërtheni (2x+3)2(2x+3)^2 dhe (x+4)(2x+5)(x+4)(2x+5).