Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 4

Zgjidhja e ushtrimit 4 të mësimit 2.3Z në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Shkruani një shprehje të faktorizuar për:

  1. perimetrin e këtij drejtkëndëshi
  2. perimetrin e një gjashtëkëndëshi të rregullt me brinjë 5b+105b+10