Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 7

Zgjidhja e ushtrimit 7 të mësimit 2.3Z në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Duke përdorur faktorizimin, llogaritni shprehjet e mëposhtme (pa ndihmën e makinës llogaritëse).

  1. 2×1,86+2×1,142 \times 1,86 + 2 \times 1,14
  2. 3×5,873×0,373 \times 5,87 - 3 \times 0,37
  3. 5,862+5,86×4,145,86^2 + 5,86 \times 4,14
  4. 3,32×6,68+3,3223,32 \times 6,68 + 3,32^2