Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 2

Zgjidhja e ushtrimit 2 të mësimit 2.4A në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Thjeshtoni shprehjet e mëposhtme.

  1. 4s2t312s2t\dfrac{4s^2t^3}{12s^2t}
  2. p7q7q4r3\dfrac{p^7q^7}{q^4r^3}
  3. (10x2y)215x3y\dfrac{(10x^2y)^2}{15x^3y}