Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 5

Zgjidhja e ushtrimit 5 të mësimit 2.4A në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Thjeshtoni thyesat e mëposhtme.

  1. x2+2xx+2\dfrac{x^2+2x}{x+2}
  2. p23pp3\dfrac{p^2 - 3p}{p-3}
  3. y5y25y\dfrac{y-5}{y^2-5y}
  4. 6y2y3y2\dfrac{6y^2}{y^3-y^2}
  5. 3x2+6xx2+2x\dfrac{3x^2+6x}{x^2+2x}
  6. 3x3+4xx2+2\dfrac{3x^3+4x}{x^2+2}