Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 6

Zgjidhja e ushtrimit 6 të mësimit 2.4A në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Thjeshtoni thyesat e mëposhtme.

  1. (y+2)2y+2\dfrac{(y+2)^2}{y+2}
  2. (x4)2x4\dfrac{(x-4)^2}{x-4}
  3. x+3(x+3)2\dfrac{x+3}{(x+3)^2}
  4. (p1)3p1\dfrac{(p-1)^3}{p-1}
  5. (y+4)3(y+4)2\dfrac{(y+4)^3}{(y+4)^2}
  6. b2(b2)4\dfrac{b-2}{(b-2)^4}