Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 7

Zgjidhja e ushtrimit 7 të mësimit 2.4A në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Mblidhni ose zbrisni thyesat e mëposhtme.

  1. 38+28\dfrac{3}{8} + \dfrac{2}{8}
  2. 4717\dfrac{4}{7} - \dfrac{1}{7}
  3. 23+12\dfrac{2}{3} + \dfrac{1}{2}
  4. 7956\dfrac{7}{9} - \dfrac{5}{6}
  5. 718+427\dfrac{7}{18} + \dfrac{4}{27}
  6. 1924356\dfrac{19}{24} - \dfrac{3}{56}