Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 9

Zgjidhja e ushtrimit 9 të mësimit 2.4A në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Silvana shkroi:

2x+42x+3=63x+3=63(x+1)=2x+1\dfrac{2}{x} + \dfrac{4}{2x+3} = \dfrac{6}{3x+3} = \dfrac{6}{3(x+1)} = \dfrac{2}{x+1}