Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 11

Zgjidhja e ushtrimit 11 të mësimit 2.4Z në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Thjeshtoni shprehjen:

3x+6x1×x+46x18×2x25x+20:x+25x15\dfrac{3x+6}{x-1} \times \dfrac{x+4}{6x-18} \times \dfrac{2x-2}{5x+20} : \dfrac{x+2}{5x-15}