Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 3

Zgjidhja e ushtrimit 3 të mësimit 2.4Z në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Dy kufizat e para të një progresioni aritmetik janë: x+43\dfrac{x+4}{3}dhe x+54\dfrac{x+5}{4}. Gjeni kufizën e tretë të progresionit.