Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 6

Zgjidhja e ushtrimit 6 të mësimit 2.4Z në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Gjeni shumën e shprehjeve të mëposhtme.

  1. x212\dfrac{x-2}{12}; x+16\dfrac{x+1}{6}; x4\dfrac{x}{4}
  2. 3x\dfrac{3}{x}; 4x+5yxy\dfrac{4x+5y}{xy}; 4xy2\dfrac{4x}{y^2}