Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 8

Zgjidhja e ushtrimit 8 të mësimit 2.4Z në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Drejtkëndëshi i madh është përftuar si zmadhim i drejtkëndëshit të vogël.

  1. Gjeni gjatësinë e drejtkëndëshit të vogël.
  2. Gjeni perimetrin e drejtkëndëshit të vogël.