Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 8

Zgjidhja e ushtrimit 8 të mësimit 3.1A në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Drejtëza prerëse XYXY, pret drejtëzat paralele PQPQ dhe RSRS, respektivisht në pikat MM dhe NN. Jepet QMN=74°\angle QMN = 74\degree. Gjeni këndet MNRMNR, MNSMNS dhe YNRYNR. Argumentoni përgjigjet tuaja.