Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 2

Zgjidhja e ushtrimit 2 të mësimit 3.1Z në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

a) Gjeni këndin ndërmjet akrepave të orës në secilën prej orëve të treguara.

  1. ora 7 fiks
  2. një e gjysmë
  3. 10:45
  4. 20:25

b) Gjeni këndin, ndërmjet orëve 03:10 dhe 11:24, me të cilin rrotullohet:

  1. akrepi i minutave
  2. akrepi i orëve