Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 3

Zgjidhja e ushtrimit 3 të mësimit 3.1Z në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

  1. Kursi nga Besi tek Antoni është 54°\degree. Gjeni kursin nga Antoni te Besi.
  2. Kursi nga Meri te Paridi është 296°\degree. Gjeni kursin nga Paridi te Meri.
  3. Avioni është në kursin 167°\degree nga pista. Në çfarë kursi duhet të fluturojë avioni për të shkuar drejt pistës?
  4. Një anije lë portin me kursin 195°\degree. Kapitenit i kërkohet të kthehet në port. Me çfarë kursi duhet të udhëtojë ai?

Video