Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 6

Zgjidhja e ushtrimit 6 të mësimit 3.1Z në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Një anije u nis nga porti PP në drejtimin verilindje, drejt një bove BB në det. Më pas ajo lundroi në kursin 298°298\degree drejt një fari LL, i cili gjendet në veri të portit PP. Gjeni kurset në të cilat duhet të lundrojë anija, në qoftë se:

  1. ajo kthehet drejtpërdrejt nga fari LL në portin PP.
  2. ajo kthehet nga fari LL te bova BB dhe më pas në portin PP.