Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 7

Zgjidhja e ushtrimit 7 të mësimit 3.1Z në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Në figurë është dhënë trekëndëshi me kënde aa, bb dhe cc. Nga kulmi i këndit cc është ndërtuar drejtëza paralele me brinjën përballë këndit cc. Me ndihmën e kësaj figure, vërtetoni se shuma e këndeve të trekëndëshit është 180°180\degree.