Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 8

Zgjidhja e ushtrimit 8 të mësimit 3.1Z në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Në paralelogramin PQRSPQRS, jepet P=64°\angle P = 64\degree.

  1. Përdorni vetitë e këndeve që formohen nga prerja e dy drejtëzave paralele me një të tretë, për të gjetur këndet e tjera të paralelogramit.
  2. Shkruani dy prej këtyre vetive që vlerjnë për këndet e paralelogramit.