Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 9

Zgjidhja e ushtrimit 9 të mësimit 3.1Z në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Xheni thotë se po t'i shtojmë 180°180\degree kursit nga pika BB te pika AA marrim kursin nga AA te BB.

  1. Gjeni kurset për të cilat kjo fjali është e vërtetë.
  2. Gjeni një rregull të ri për rastet e tjera.
  3. Shpjegoni përse kur kursi nga pika BB te pika AA rritet, edhe kursi nga AA te BB rritet me të njëjtën madhësi.