Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 10

Zgjidhja e ushtrimit 10 të mësimit 3.2Z në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Trekëndëshi ABCABC është barabrinjës. Brinja BCBC zgjatet deri në pikën DD, duke formuar paralelogramin CDEACDEA. Gjeni këndet e këtij paralelogrami.

Video