Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 12

Zgjidhja e ushtrimit 12 të mësimit 3.2Z në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Përshkruani trekëndëshat që formohen, në qoftë se heqim një ose më shumë diagonale:

  1. te balona
  2. te rombi
  3. te drejtkëndëshi
  4. te katrori