Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 4

Zgjidhja e ushtrimit 4 të mësimit 3.2Z në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Në trekëndëshin ABCABC, këndi AA është 25°25\degree më i madh se këndi BB dhe këndi BB është 25°25\degree më i madh se këndi CC. Gjeni këndet e trekëndëshit ABCABC.