Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 5

Zgjidhja e ushtrimit 5 të mësimit 3.2Z në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Në katërkëndëshin PQRSPQRS, këndi PP është 10°\degree më i vogël se këndi QQ, këndi QQ është 10°\degree më i vogël se këndi RR dhe këndi RR është 10°\degree më i vogël se këndi SS. Gjeni këndet e katërkëndëshit PQRSPQRS.