Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 8

Zgjidhja e ushtrimit 8 të mësimit 3.2Z në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

  1. Koordinatat e tri kulmeve të një paralelogrami janë (0, 1), (2, 1) dhe (3, 2). Gjeni koordinatat e kulmit të katërt.
  2. Koordinatat e tri kulmeve të një balone janë (2, 7), (4, 6) dhe (5, 7). Gjeni koordinatat e kulmit të katërt të balonës.
  3. Koordinatat e tri kulmeve të një rombi janë (4, 5), (6, 6) dhe (8, 5). Gjeni koordinatat e kulmit të katërt të rombit.