Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 4

Zgjidhja e ushtrimit 4 të mësimit 3.3A në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Tre katrorë kanë brinjë me gjatësi:

  • AA \to 2 cm
  • BB \to 4 cm
  • CC \to 16 m
  1. Sa katrorë AA mund të përfshihen brenda katrorit BB?
  2. Sa katrorë BB mund të përfshihen brenda katrorit CC?
  3. Sa katrorë AA mund të përfshihen brenda katrorit CC?

Zgjidhja

Shkarko aplikacionin për të parë zgjidhjen.